Kuinka hyviä sitä sitten ollaan?

Lueskelin gradumatskuihin liittyen Özgür Külcün laatimaa tutkimusta (Records Management Practices in Universities: A Comparative Study of Examples in Canada and Turkey) turkkilaisten ja kanadalaisten vertailuyliopistojen asiakirjahallinnan tilanteesta.

Ihan asiakirjahallintaan liittymättömänä huomiona, panin merkille Külcün tutkimuksessaan taulukoimat vertailuyliopistojen rankingit.

”Löytyisiköhän Tampereen yliopistonkin ranking netistä?”

Löytyyhän se. Rankkauksen tarjoaa ainakin topuniversities.com

Mitä tulee Tampereen yliopiston yleisrankingiin (Overall), tuorein sijoituksemme (vuodelta 2012) näyttää olevan 395. Parhaimmillaan yliopistomme on näköjään kirinyt sijalle 319 vuonna 2007. Onko tästä pääteltävä, että aiemmin oltiin älykkäämpiä, tehokkaampia ja laadullisesti korkeatasoisempia vai että nykyään on parempia (ja kenties useampiakin) kilpakumppaneita?

Kuten arvata saattaa, Helsingin yliopiston ranking painii ihan eri kategoriassa: vuoden 2012 sijoitus 78. Kyseisen yliopiston viime vuosien paras sijoitus on puolestaan vuodelta 2010: sijoitus 75.

Mitenkäs se oli, kun Suomen koulujärjestelmän piti olla huippuluokkaa? Mielestäni ihan kelpo sijoitukset tämän kokoiselle maalle, mutta ei kai näillä rankingeilla ihan kultamitalista kamppailla (ainakaan siis yliopistotasolla)?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s